Saturday 13 January 2018

Broj 1-3, 2016.





Riječ urednica


Poštovani čitatelji, pred vama je još jedan trobroj časopisa Bjelovarski učitelj. Časopis svoje postojanje broji već u desetljećima i ponosne smo što sudjelujemo u tom vrijednom kontinuitetu. No, ovo je mjesto i prigoda za izricanje velike zahvalnosti  profesoru dr. sc. Vladimiru Strugaru, našem uzoru u upornosti, pregalaštvu, kvaliteti i, nadasve, entuzijazmu i vjeri da ovaj naš časopis vrijedi i da trud u održavanju njegova izlaženja nije uzaludan.
Iznimno smo ponosne, ali i svjesne velike odgovornosti na povjerenju kojeg nam je dao u nastavku uređivanja Bjelovarskog učitelja.

Ovaj broj je šarolik, u njemu ima štiva za matematičke sladokusce u tekstovima našeg suradnika mr. sc. Marka Obradovića i njegovih koautora/ica: Borisa Faže i Ljubice Pofuk. Ako želite saznati više o vječnoj temi važnosti suradnje obitelji i „školske obitelj”,  pročitajte članak naše kolegice mr. Sanje Prelogović.
Dokimološku temu, kroz zanimljivo istraživanje, donosi nam mr. Nikola Margetić, a kakve su to višedimenzionalne adaptacije roditeljstva, istražuje kolegica Željka Pintar. Da su kompetencije učitelja najvažnije za ostvarivanje ciljeva suvremene nastave, u svom radu obrazlaže učiteljica razredne nastave, Renata Koprivnjak.
U zanimljivom i kvalitetnom radu  kolegice Sanje Sabljak, ljubitelji i istraživači usmene književnosti naše Bilogore pronaći će sve relevantne informacije na jednom mjestu.  A kako je važna međunarodna suradnja kroz Erasmus projekte, pročitajte u preglednom članku naše suurednice mr. Nataše Ljubić Klemše.
I - šećer na kraju. Pokušat ćemo kroz naš časopis „lansirati” naše prosvjetarske zvijezde koje u svojoj izvrsnosti obasjavaju ovu, nerijetko, sivu profesionalnu stvarnost. Naša prva, ali ne i jedina zvijezda, jest naša kolegica, odnedavno doktorica znanosti, Davorka Bačeković-Mitrović.
Veliku zahvalnost na vrijednom volonterskom radu dugujemo  našim kolegicama: Danici Popilovski Topalović na klasificiranju uradaka u ovom trobroju, našoj lektorici i korektorici Sanji Sabljak, prevoditeljici Heleni Gustović Ljubić te svim članovima uredništva.

Ugodno druženje uz Bjelovarski učitelj!
Urednice:
mr. Zdenka Brebrić i
mr. Nataša Ljubić Klemše

No comments:

Post a Comment