Saturday 13 January 2018

Broj 1-2, 2017.





Riječ urednica

Poštovani čitatelji,
na početku još jedne školske godine sakupismo od svojih kolega puno znanja, iskustva i saznanja koje dijelimo s vama, u ovom broju Bjelovarskog učitelja.
Ponovo vam nudimo nekoliko vrijednih radova iz STEM područja od strane našeg stalnog suradnika mr. sc. Marka Obradovića i Klaudije Aušperger, učiteljice kemije.
Kakvo je samopoštovanje kod učenika primarnog obrazovanja, a posebice učenika s teškoćama u razvoju možete saznati u radu jedne od urednica, mr. Zdenke Brebrić dok se druga urednica, mr. Nataša Ljubić Klemše, zajedno s kolegom Tomislavom Pavlovićem ponovno bavila međunarodnom temom i novim oblikom stručnog usavršavanja. O povezanosti discipline i razrednog ozračja pročitajte u zanimljivom radu Zorana Hercigonje. Ponovno nudimo temu iz hrvatske baštine, ali kroz drugačiji pristup. O načinu kako baštinske ustanove kvalitetno približiti učenicima piše mlada povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Mirta Margetić. Čast nam je objaviti recenziju  dr. sc. Maria Kolara rijetko vrijedne knjige našeg suradnika, profesora Ilije Pejića, Mirisi iscrpljena vala i njegov intervju s doajenom hrvatskog prosvjetnog života dr. sc. Vladinirom Strugarom. Naši portreti izvrsnosti iz pera mr. sc. Zorke Renić i Mihaela Lileka ovaj put donose zanimljivosti iz prosvjetnog, ali i kreativnog života naših kolega, Nade Crnogorac i Marka Obradovića. Kako naše kolege i kolegice sudjeluju u stvaranju literarnih dijela možete pročitati u  iscrpnom prikazu naše suradnice, Tine Gatalice. Nadamo se da će se  u ovom broju  moći  pronaći zanimljive sadržaje i ideje te poticaj za nove suradnike u pisanju za naš i vaš Bjelovarski učitelj.

Do sljedećeg čitanja, ponovo s vama!
Urednice:
mr. Zdenka Brebrić i
mr. Nataša Ljubić Klemše

No comments:

Post a Comment